Är det omöjligt att hitta bra tandvårdspersonal?

Är det omöjligt att hitta bra tandvårdspersonal?

Enligt nyligen publicerad artikel på Tandläkartidningen tar man upp vad arbetsförmedlingen konstaterat, att det råder och kommer råda brist på tandvårdspersonal.

Det är ingen hemlighet att det är och kommer vara brist ett tag till på tandvårdspersonal, men det innebär inte att kliniker måste stänga ner för det inte finns någon som knackar på dörren och snällt ber om jobb!

Hur kan man skapa en ömsesidig dialog om vad både arbetsgivare och arbetstagare kan ge och få från varandra. Det krävs också att man som klinikchef eller klinikägare funderar på varför man som tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska väljer en specifik klinik att jobba för.

Den avgörande faktorn till att tacka ja till en anställning handlar inte längre om att bli erbjuden en hög lön. På Tandfakta vi tror att det handlar om företagskultur, värderingar, utveckling och gemenskap.

I Tandfaktas nätverk med över 7000 medlemmar, bestående av yrkesverksamma inom tandvård, märker vi att de flesta har en fast tjänst idag. Vi märker också att individen inte rör på sig för vad som helst! Speciellt när det ofta erbjuds provanställningar som i många fall är kopplat till en känsla av osäkerhet.

Däremot, är man öppen för att se sig omkring och nyfiken på att veta vad man är ”värd” och vilket erbjudande man kan få hos någon annan. Man är alltså öppen för nya möjligheter men har högre förväntan på vad som erbjuds.

Letar ni efter er nästa talang?

Är du en arbetsgivare och letar efter din nästa talang kontakta oss på Tandfakta, vi gör det vi är bäst på och hjälper dig hitta rätt personal! Vi känner den du söker!

Är du ute efter nya utmaningar?

Letar du efter nya utmaningar och vill veta vad du, din kompetens och erfarenhet är värd och vad som erbjuds av olika arbetsgivare i och utanför Sverige?

Connecta med oss och bli uppdaterad när exakt rätt tjänst med rätt villkor blir ledig!

Sök med eller utan CV, när det passar dig!

Läs Tandläkartidningens artikel


Share this Post